Як крутити суші рисом назовні
У домашніх умовах найчастіше готують стандартні макі роли, які загортаються у лист норі. Але, погодьтеся, суші з рисом назовні виглядають набагато цікавіше і на додачу надають страві ресторанного вигляду. Сушисти Рок-н-Ролл вирішили поділитися порадами, як правильно крутити суші рисом назовні.
Які існують суші рисом назовні
Суші навиворіт (їх також називають урамакі) – відрізняються незвичайним зовнішнім виглядом, красивішою подачею, а також складніші у приготуванні. Які є різновиди ролів з рисом назовні? Розберемо з прикладу асортименту позицій меню Rock&Roll:
- роли, вкриті ікрою тобіко з різноманітною начинкою (Каліфорнія та її безліч різновидів – Premium, Найт, Голд, Ред, Дабл-Фіш)
- загорнуті в лосось (Філадельфія у всіх її проявах, а також Хоші Голд Ролл);
- у кунжуті (рол Блейк Уайт, Ашіато, Рокет Джус, Каліфорнія з вугром);
- обгорнуті тунцем (Філадельфія з тунцем);
- зі стружкою тунця (Боніто);
- обгорнуті вугрем (Унаге, Сякі Унаге);
Варіантів суші дуже багато, усе залежить від вашої уяви та продуктів у наявності.
Як зварити рис для ролів навиворіт
Найбільш складне у приготуванні урамакі – правильно підготувати та відварити рис. Щоб усе вийшло, фахівці РНР рекомендують враховувати деякі моменти:
- добре і ретельно промийте рис, таким чином Ви прибираєте пил та зайвий крохмаль. Можете замочити крупу на 10 хвилин або повторити процедуру кілька разів.
- для варіння потрібно правильно підібрати співвідношення рису та води. Крупа повинна бути вкрита рідиною на сантиметр-півтора, таким чином на одну склянку рису вам знадобиться приблизно 1,2 склянки води.
- нюанси щодо процесу варіння – готувати слід 12 хвилин при щільно притиснутій кришці, щоб пара була всередині каструлі. Якщо такої немає – використовуйте паперовий рушник, накрийте ємність і зверху притисність. Вся зайва волога вбереться і рис буде ідеально приготовлений.
- не забудьте дати крупі настоятися. Після варіння залиште рис на 15 хвилин.
Дотримуючись цих порад, ви отримаєте ідеальний рис для суші навиворіт.
Чи можна скрутити роли з рисом назовні без бамбукового килимка
Найчастіше суші та роли готуються з використанням бамбукового килимка. Але якщо його немає вдома, чи можна робити суші навиворіт без нього? Звичайно, сушисти RnR діляться порадами.
Щоб крутити суші рисом вгору без циновки вам знадобиться: харчова або поліетиленова плівка, кухонний рушник, лист норі, рис і начинка.
Які етапи приготування:
- заправлений рис поставте вистигати і підготуйте начинку для ролів.
- рушник складіть навпіл і розмістіть на стіл або іншу рівну поверхню, зверху поставте харчову плівку.
- зверху на плівку покладіть лист норі, розкладіть рис, потім розкладіть начинку.
- підніміть край рушника і починайте скачувати вміст у рулетик, як згорнете перший оберт норі до начинки – зніміть плівку, розправте її і далі скачуйте з її допомогою.
- щільно формуйте необхідну форму – і все
Корисні поради для скручування ролів навиворіт
Даний варіант приготування суші рисом нагору має деякі складності. Щоб їх уникнути та отримати відмінну страву, кухарі Rock&Roll приготували кілька порад, як полегшити процес приготування:
- щоб суші вийшли цілісні та не прилипали до плівки – натріть її шматочком червоної риби. Таким чином рис не буде липнути і ви уникнете сторонніх запахів, як у випадку з олією.
- коли формуєте рол – не бійтеся його щільніше притискати, таким чином вони набудуть більш естетичної форми.
- якщо з-під рису виглядає норі – не переживайте, просто додайте ще рису.
На перший погляд прості, але дуже корисні поради допоможуть вам зробити страву якнайкраще.
Як правильно нарізати роли рисом назовні
Фінальний етап перед сервіруванням – це нарізування заготовки на порційні суші.
Щоб усе вийшло максимально естетично, необхідно:
- взяти гострий ніж і вмочити його у воду з оцтом. Це дозволить легко розрізати липкий рис, не деформуючи його.
- покласти рулет швом униз.
- починайте різати не з краю, а з середини, розріжте навпіл і половинки, що вийшли, розділіть на шматочки. Так виходить більш рівні та акуратні роли.